Tauluttajan ohjeet

Yleistä

Tauluttaja esittää tiedot aikataulutetuista tapahtumista taulukossa. Tauluttajassa voi räätälöidä näkymän aikataulusta haluamansa kaltaiseksi esim. tulostamista varten. Tapahtumia voi rajata kokonaan pois näkyvistä ja korostaa tai himmentää.

Räätälöidyn näkymän tiedot välitetään tauluttajalle selaimen osoiterivillä (cgi get). Käytännössä tämä tarkoittaa, että oman räätälöidyn näkymän voit tallentaa asettamalla kirjanmerkin selaimeesi. Huom: Mikäli ohjelmatietoihin tulee muutoksia, räätälöinti saattaa näkyä ohjelmatietojen päivityksen jälkeen virheellisenä. Tämä koskee lähinnä yksittäisten tapahtumien korostuksia ja poistoja. Mikäli siis oikeassa yläkulmassa näkyvä tietojen päivitysaika on vaihtunut, tarkista tallennetun näkymäsi korostukset sekä poistettujen lista taulukon alapuolelta.

Yksi taulukon sarake vastaa aina jotakin paikkaa jossa tapahtumia järjestetään. Mikäli paikassa on päälekkäisiä tapahtumia paikan nimen perässä on harmaa numero joka kertoo kuinka moneen sarakkeeseen paikka on jaettu.

Näkymän valinta

Aivan tauluttajan yläreunassa on nappi oletusten palauttamiselle (käytännössä sama kuin tauluttajan avaaminen uudestaan). Huom: Tämä tyhjää kaikki merkintäsi.

Esillä on pikavalinta jokaiselle päivälle ensimmäisen tapahtuman alusta viimeisen loppuun. Voit myös valita näkymän itse asettamalla kellonajat, päivän ja aikavälin.

Kellonaikavalinta
Näkymän alkuaika ja loppuaika ilmaistaan desimaaleina, ei aikailmaisuna. Esim. 15 yli kahdeksan on siis 8.25. Seuraava vuorokausi ilmaistaan kellonaikana yli 24:n, esim kello 2 seuraavana päivänä on 26. Huom: Mikäli jokin tapahtuma alkaa ennen valittua alkuaikaa, tapahtuma ei näy taulukossa vaikka se jatkuisi valitun alkuajan jälkeen.
Päivävalinta
Valitsee minkä päivän tiedot näytetään.
Aikaväli
Valinta sille kuinka tarkkaa aikaväliä taulukkossa käytetään. Taulukon ajat pyöristetään esittämistä varten valitun aikavälin mukaan. Alkuaika pyöristetään edelliseen aikavälin arvoon, loppuaika taas seuraavaan. Tästä johtuen esim. 00:30 aikavälillä esitetty tapahtuma 13:15 - 13:45 pyöristyy taulukkoon ajaksi 13:00 - 14:00. Tapahtuman aika näytetään kuitenkin tapahtuman kuvauksessa alkuperäisenä, ei pyöristettynä.

Rajaukset ja korostukset

Tauluttajassa voi rajata näkymää kolmella tavalla.

Luokkarajaus

Taulukon yläpuolelta löytyy luokkarajaus. Listassa on kaikki käytössä olevat tapahtumaluokat, ja näpäyttämällä haluttua luokkaa sen saa rajattua pois näkyvistä. Mikäli jollekin tapahtumalle on määritetty useampi kuin yksi luokka, tapahtuma poistuu näkyvistä vasta kun kaikki sen luokat on rajattu pois.

Koska tapahtumalla on taulukossa esitettynä aina vain yksi luokka, voi tapahtuma vaihtaa luokkaansa jos ensisijainen luokka rajataan pois. Tämän seurauksena käyttöön voi myös tulla luokkia, joita ei aikasemmin ollut lainkaan esillä.

Pois rajatut luokat jäävät näkyviin luokkarajausvalintaan himmennettyinä. Ne saa palautettua esiin näpäyttämällä niitä.

Paikkarajaus
Näpäyttämällä taulukosta jonkin paikan nimeä (eli sarakkeen otsikkoa) rajautuu koko paikka pois näkyvistä. Paikan voi palauttaa näkyviin taulukon alapuolella olevasta poistettujen listasta. Huom: Tässä toiminnallisuudessa saattaa ilmetä ongelmia, asia pyritään korjaamaan tauluttajan seuraavaan versioon.
Yksittäisen tapahtuman rajaus
Näpäyttämällä tapahtuman oikeassa yläkulmassa olevaa poistolinkkiä ("x") voi poistaa yksittäisen tapahtuman taulukosta. Poistetut tapahtumat voi palauttaa taulukon alapuolella olevasta poistettujen listasta.
Korostukset
Jokaisen tapahtuman yhteydessä on oikeassa yläkulmassa poistolinkin vieressä kaksi korostuslinkkiä. Jokaisen yksittäisen tapahtuman voi joko korostaa ("+") tai himmentää ("-"). Tämä on tarkoitettu tapahtumien visuaaliseen merkitsemiseen, eikä vaikuta mihinkään muuhun kuin tapahtuman reunusten ulkoasuun.

Muuta

Tauluttajan on tehnyt Ilari Kajaste. Ohjelma on tehty alunperin perlillä, josta tämä on PHP-käännös. Jos haluat itse käyttää tauluttajaa johonkin, ota yhteyttä. Julkaisisin tauluttajan vapaana ohjelmistona (GPL), ellei koodi olisi historiastaan johtuen niin rumaa etten vain kehtaa antaa sitä suuren yleisön luettavaksi. Ehkäpä sitten joskus kun saan kirjoiteltua suuren osan koodista selkeämmäksi.